Lionfish Ltd
- ΛΑΙΟΝ ΦΙΣ μονοπρόσωπη ΕΠΕ - Αθήνα - Τηλ. 210 88 20 777 - E-mail [email protected] -
hw-UV-water-sterilizer®

Αποτελεσματική προστασία από τα μικρόβια, το θολό νερό από βακτήρια,
και την αιωρούμενη άλγη σε ενυδρεία γλυκού και θαλασσινού νερού

Οι χομπίστες είναι εξοικειωμένοι με αυτά τα προβλήματα: Δεν έχει σημασία πόσα προϊόντα χρησιμοποιείτε ή πόσο μεγάλη προσπάθεια έχετε κάνει για καθαρισμό του ενυδρείου σας και του νερού του, τα ψάρια σας ακόμη κολυμπούν σε θολά νερά ή η πολυαναμενόμενη επιτυχία της αναπαραγωγής των ψαριών σας απέτυχε απλά λόγω μύκητα στα αυγά ...

Αυτό προκαλείται συνήθως από υψηλό μικροβιακό πληθυσμό στο νερό, από οργανισμούς που θολώνουν το νερό, ή από αιωρούμενη άλγη. Η εξάπλωσή τους αναστέλλεται αποτελεσματικά με τη χρήση των αποστειρωτών νερού HW-UV χωρίς να υπάρχουν άλλες δυσμενείς επιπτώσεις.

Πώς λειτουργεί μία λάμπα HW-UV®:
Σε ένα κλειστό θάλαμο ακτινοβολίας, το νερό του ενυδρείου περνάει μπροστά από μία τεχνητή, αλλά υψηλής έντασης πηγή ακτινοβολίας UVC. Οι μικροοργανισμοί, τα βακτήρια που θολώνουν το νερό και οι αιωρούμενες άλγες που εκτίθενται σε αυτή την έντονη ακτινοβολία είτε καταστρέφονται αμέσως ή παθαίνουν ζημιά που δεν τους επιτρέπει την διαίρεση των κυττάρων και έτσι πεθαίνουν. Η ακτινοβολία UVC εφαρμόζεται μόνο στο νερό του ενυδρείου που ρέει μέσω του ειδικού γυαλιού.

Οι λάμπες HW-UV® διαθέτουν ειδική σχεδίαση που έχει αποδειχθεί αποτελεσματική σε περισσότερες από 100.000 εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων ερευνητικών ινστιτούτων, εμπορικών εφαρμογών, καθώς και το φιλόδοξο χόμπι του ενυδρείου. Η εξαιρετικά μεγάλη επιφάνεια επαφής με την άμεση πηγή ακτινοβολίας UVC, σε συνδυασμό με το χαμηλό πάχος (3 έως 4 mm) του νερό που θα ακτινοβοληθεί, οδηγεί σε μια εντατική ακτινοβολία που αλλιώς θα ήταν δυνατή μόνο με εξοπλισμό διπλάσιας ισχύος.

Ο χρησιμοποιούμενος ειδικός γυάλινος θόλος χρησιμεύει ως ανακλαστήρας της UVC ακτινοβολίας, που αντανακλά την ακτινοβολία πίσω στο θάλαμο ακτινοβολίας. Αυτό το φαινόμενο καθρέπτη αυξάνει σημαντικά την ένταση της ακτινοβολίας και παρέχει καλύτερη παραγόμενη απόδοση. Παράλληλα, ο ειδικός γυάλινος θόλος επιτρέπει τον ακριβή έλεγχο της λειτουργίας του λαμπτήρα UVC αλλά και τον έλεγχο της κατάστασης του θαλάμου ακτινοβολίας. Το ορατό φως που εκπέμπεται προς τα έξω είναι εντελώς φιλτραρισμένο και έτσι εντελώς ακίνδυνα (συγκρίσιμη με το φως που εκπέμπεται από μία κοινή λάμπα νέον ...)

Το αποστειρωμένο από την UVC ακτινοβολία νερό ανακατεύεται συνεχώς με μη-αποστειρωμένο νερό από το ενυδρείο (τα βακτηρίδια νιτροποίησης στο φίλτρο και στο κάτω μέρος του ενυδρείου δεν καταστρέφονται από τις ακτίνες UVC). Η διαδικασία αυτή ως εκ τούτου δεν αποστειρώνει πλήρως ολόκληρο τον όγκο του νερού στο ενυδρείο, όμως μειώνει σημαντικά τον αριθμό μικροβίων και αλγών (η μέγιστη μείωση είναι περίπου 98% σε ολόκληρο το σύστημα του ενυδρείου). Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό και αναγκαίο καθώς τα μικρόβια που παραμένουν στο νερό (περίπου 2 έως 3%), διατηρούν την παραγωγή αντισωμάτων από τα ψάρια έναντι των παθογόνων και ενισχύουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Είναι αυτονόητο ότι τα μικρόβια σε ένα κλειστό, και σχετικά μικρό οικολογικό σύστημα  ενός ενυδρείου, εξαπλώνονται πιο γρήγορα από ότι σε φυσικά ύδατα. Η έκθεση του νερού του ενυδρείου στην υπεριώδη ακτινοβολία εξασφαλίζει μια φυσική ισορροπία, χωρίς να εκθέτει συνεχώς τους κατοίκους του ενυδρείου για αμέτρητο αριθμό μικροβίων, τα οποία θα είχαν ως αποτέλεσμα να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό τους σοβαρά.

Μοντέλο 350 / 10 Watt καλύπτει από         350 έως       1.000 λίτρα
Μοντέλο 500 / 15 Watt καλύπτει από         500 έως       1.500 λίτρα
Μοντέλο 1000 / 30 Watt καλύπτει από   1.000 έως       3.000 λίτρα
Μοντέλο 2000 / 36 Watt καλύπτει από   2.000 έως       6.000 λίτρα
Μοντέλο 4000 / 75 Watt καλύπτει από   4.000 έως     12.000 λίτρα

hw-UV-water-sterilizer® για θαλασσινά ενυδρεία:

- Βασική μέθοδος βελτιστοποίησης της ποιότητας του νερού
- Εμποδίζει αποτελεσματικά τη βακτηριακή βλάβη των ιστών των ευαίσθητων κοραλλιών
- Η αναπαραγωγή των κοραλλιών είναι πολύ ευκολότερη (ειδικά μέσω του κατακερματισμού)
  δεδομένου ότι μειώνεται ο κίνδυνος της βακτηριακής βλάβης του ιστού κοραλλιών.
- Ορατή μείωση του κινδύνου βακτηριακών λοιμώξεων του δέρματος, των προβλημάτων από
  μύκητες, και των λοιμωδών νοσημάτων.
- Εξάλειψη του θολού νερού που οφείλεται στην άλγη και στα βακτήρια
- Πολλές απόπειρες αναπαραγωγής που προηγουμένως είχαν αποτύχει λόγω
  αυξημένης συγκέντρωσης μικροβίων είναι πλέον δυνατή και επιτυχής.

hw-UV-water-sterilizer® για ενυδρεία γλυκού νερού:

- Το μυστικό όπλο των αναπαραγωγέων δίσκων ενάντια των βακτηρίων και
  των μυκητών των ευαίσθητων αυγών
- Κορυφαίας ποιότητας νερό, όπως ακριβώς στα νερά των ιθαγενών περιοχών
- Ορατή μείωση του κινδύνου βακτηριακών λοιμώξεων του δέρματος, των προβλημάτων από
  μύκητες, και των λοιμωδών νοσημάτων.
- Εξάλειψη του θολού νερού που οφείλεται στην άλγη και στα βακτήρια

hw-UV-water-sterilizer® για λίμνες κήπων:

- Ειδική μέθοδος για να καθαρίσετε οπτικά το νερό της λίμνης και τη μείωση των
  μικροβίων
- Ορατή μείωση του κινδύνου βακτηριακών λοιμώξεων του δέρματος, των προβλημάτων από
  μύκητες, και των λοιμωδών νοσημάτων.
- Εξάλειψη του θολού νερού που οφείλεται στην άλγη και στα βακτήρια

hw-UV-water-sterilizer®:
Εξαιρετικά αποτελεσματική και εξαιρετικά μακράς διαρκείας

Οι λάμπες UVC που έχουν εγκατασταθεί στις hw-UV-water-sterilizer®, όπως όλες τις πηγές φωτός και ακτινοβολίας, μετατρέπουν μόνο ένα μέρος της παρεχόμενης ενέργειας σε αποτελεσματική ακτινοβολία UVC (η λεγόμενη αποτελεσματικότητα της πηγής ακτινοβολίας). Αυτό σημαίνει ότι όσο υψηλότερος είναι ο βαθμός απόδοσης της λάμπας UVC τόσο μεγαλύτερη είναι αποτελεσματικότητα της στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:
Αντικατάσταση του λαμπτήρα UVC στην hw-UV-water-sterilizer®

Οι λαμπτήρες UVC στις hw-UV-water-sterilizer® χαρακτηρίζονται ως άνω του μέσου όρου ζωής. Παρ όλα αυτά, οι λαμπτήρες πρέπει να αλλάζουν από καιρό σε καιρό.

Η ασφάλεια για σας και το ενυδρείο σας έρχεται πρώτα:
Προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης ασφάλεια και η αξιοπιστία λειτουργίας, οι λαμπτήρες UVC στις hw-UV-water-sterilizer® αντικαθίστανται ως μία σφραγισμένη, πρωτότυπη hw ® μονάδα (λαμπτήρας/γυάλινο περίβλημα). Αυτό εξαλείφει πλήρως τον κίνδυνο των ελαττωματικών σφραγισμάτων, κακής ευθυγράμμισης εξαρτημάτων, ή άλλων πιθανών προβλημάτων σχετικών με την ασφάλεια!

Σας προτείνουμε τα παρακάτω βήματα για να αντικαταστήσετε τη μονάδα:
Παραγγείλετε ένα κατάλληλο Hw-UV-ανταλλακτικό τμήμα ακτινοβολίας® και αντικαταστήσετε μόνοι σας το εξάρτημα (συμπεριλαμβανομένου του starter) χρησιμοποιώντας το συνημμένο εγχειρίδιο εγκατάστασης στην άνεση του σπιτιού σας. Μετά η hw-UV-water-sterilizer® θα λειτουργεί σαν μια καινούρια μονάδα.

Συμβουλές εγκατάστασης:
Επιλογή σωλήνα σύνδεσης και βύσματος: Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα κανονικό σωλήνα ενυδρείου για να εγκαταστήσετε την hw-UV-water-sterilizer® στο κύκλωμα του νερού του ενυδρείου.
Το μήκος του σωλήνα σύνδεσης πρέπει να έχει μικρότερη εσωτερική διάμετρο (3 έως 4 mm) από την εξωτερική διάμετρο του ακροφυσίου σύνδεσης. Πριν από την ολίσθηση του σωλήνα πάνω από το στόμιο σύνδεσης, βυθίστε για λίγο το άκρο του σωλήνα σε καυτό νερό (περίπου 70 έως 90 ° C). Αυτό θα κάνει ο σωλήνας πολύ πιο ευέλικτο και θα τεντώσει λίγο και ως εκ τούτου θα γλιστρήσει εύκολα πάνω από το γυάλινο ακροφύσιο. Μετά την τοποθέτηση του σωλήνα, μπορείτε να ασφαλίσετε στη θέση του επιπλέον χρησιμοποιώντας το συνημμένο ® HW-πλαστικό-κλιπ. Μην χρησιμοποιείτε μεταλλικά κλιπ και να αποφύγετε το σπάσιμο των ακροφυσίων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά