Lionfish Ltd
- ΛΑΙΟΝ ΦΙΣ μονοπρόσωπη ΕΠΕ - Αθήνα - Τηλ. 210 88 20 777 - E-mail [email protected] -
Γενικές Πληροφορίες μέρος Α
Γιατί τα MICROBE-LIFT μυρίζουν σαν σάπιο αυγό;

Η μυρωδιά οφείλεται στη φυσική παραγωγή υδρόθειου από τα βακτήρια, ως μέρος του οικοσυστήματος. Αυτό παρέχει μια πηγή ενέργειας για τα μωβ θειούχα βακτήρια στο προϊόν και, ως αναστολέας του μεταβολισμού, διατηρεί το προϊόν αυτό δίνοντάς του την μεγάλη διάρκεια ζωής του.

Αν το ανοίξω και δεν υπάρχει οσμή, πώς μπορώ να ξέρω αν είναι ακόμα καλό;

Εάν δεν υπάρχει οσμή, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι νεκρό. Είναι σίγουρα κακό αν είναι ασπριδερό-γκρι και έχει μια μυρωδιά καμένου ελαστικού. Τα βακτήρια είναι σίγουρα νεκρά σε αυτή την περίπτωση. Αν είναι ροζ ή καφέ χρώματος, απλά ανακινήστε τη φιάλη και θα είστε εντάξει.

Τι περιβαλλοντικοί παράγοντες θα επηρεάσουν αρνητικά την απόδοση των βακτηρίων στη λίμνη;

Αν ψεκάζονται φυτοφάρμακα στην περιοχή, αν χρησιμοποιούνται χημικά καθαρισμού δρόμων από οχήματα συντήρησης, πτώσεις θερμοκρασίας εκτός εποχής, χλώριο από το νερό ύδρευσης, αλάτι και άλλα φάρμακα που προστίθεται στην λίμνη, ασβέστης και οξέα από τσιμεντένια θεμέλια, τοξικά υπολείμματα που πέφτουν στη λίμνη από τυφώνες και ισχυρούς ανέμους. Παρ' όλο που αυτά θα επηρεάσουν τα βακτήρια, δεν πρέπει εξαλειφθούν όλα από τη λίμνη. Τα βακτήρια μπορούν να αποκατασταθούν σιγά σιγά από μόνα τους ή γρηγορότερα με την επί πλέον προσθήκη.

Μήπως το Sludge Away ή το Gravel Substrate Cleaner αποχρωματίσουν μόνιμα το νερό μου;

Όχι, το σκούρο χρώμα του Sludge Away δεν είναι μόνιμη. Όταν προστίθεται στη λίμνη, το Sludge Away συνήθωςθα  κάνει το νερό πιο σκούρο. Μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 1-2 εβδομάδες για να διαλυθεί, αλλά είναι ακίνδυνο για τα φυτά, τα ψάρια ή άλλους κατοίκους και δεν θα βλάψει τον άνθρωπο ή τα ζώα. Το χρώμα οφείλεται στο είδος των βακτηρίων που είναι απαραίτητα για την βιοδιάσπαση της πιο δύσκολης συσσώρευσης καταλοίπων. Τα βακτήρια θα πρέπει πρώτα διαλύσουν τη λάσπη για να μπορέσει να βιοδιασπαστεί. Είναι η διαδικασία της διάλυσης που χρωματίζει το νερό. Ανάλογα με το ποσό της συσσώρευσης που θα διαλυθεί, ο χρόνος αποχρωματισμό θα ποικίλει.

Τι είναι βιοαύξηση για τον κήπο ή το νερό του ενυδρείου μου;

Είναι η σκόπιμη μόλυνση της λίμνης με μια προ-επιλεγμένη ομάδα μικροοργανισμών για την επίτευξη των ιδανικών αριθμών και πληθυσμιακή κατανομή για την αποκατάσταση της φυσικής ισορροπίας της λίμνης σας. Αυτό παρέχει ένα υγιέστερο περιβάλλον για όλες τις μορφές της υδρόβιας χλωρίδας και πανίδας σε μια οικολογικά ισορροπημένη λίμνη ή ενυδρείο.

Ποια είναι η διαφορά στη χρήση υγρού προϊόντος έναντι χρήσης ξηρού βακτηριακού προϊόντος;

Ένα σημαντικό όφελος από τη χρήση υγρών (ζωντανά) βακτηρίων έναντι βακτηρίων σε σκόνη (σπόρων) είναι ότι τα ζωντανά βακτήρια θα αρχίσουν να αποικούν και να εργάζονται αμέσως, ενώ η σκόνη θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο. Επίσης τα υγρά βακτήρια διαθέτουν φωτοσυνθετικές ιδιότητες που δεν είναι διαθέσιμες στις μορφές σκόνης. Η σκόνη (όπως το TAC) από την άλλη πλευρά, περιέχει επιπλέον επωφελή πρόσθετα που μπορεί να μην υπάρχουν στο υγρό, όπως το διττανθρακικό νάτριο, το θαλασσινό αλάτι και ο ενεργός άνθρακας. Μια βασική διαφορά, η οποία είναι άμεσα εμφανής, είναι η έλλειψη της οσμής στο ξηρό προϊόν.

Μήπως τα μικρόβια χρειάζονται ειδικές συνθήκες στη λίμνη ή ενυδρείο, προκειμένου να εργαστούν;

Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν εντός 72 ωρών από την εφαρμογή φυτοφαρμάκων ή αλγοκτόνων. Είναι επίσης απαραίτητο να απενεργοποιήσετε οποιαδήποτε λάμα UV για τουλάχιστον 24 ώρες μετά την εφαρμογή για να μπορούν τα βακτήρια να εγκατασταθούν. Τα μικρόβια λειτουργούν καλύτερα σε εύρος ουδέτερου pH 6,5 - 8,6.

Είναι αυτά τα προϊόντα ασφαλή για χρήση με κατοικίδια ζώα, τους ανθρώπους και άλλα άγρια ζώα;

Μελέτες με MICROBE-LIFT σε φάρμες γαρίδας και ιχθυοκαλλιέργειες έχουν δείξει πως τα άλλα ζώα μεγαλώνουν, επειδή είναι πιο υγιή από πριν χρησιμοποιηθούν τα προϊόντα MICROBE-LIFT. Έχουμε μελέτες από πιστοποιημένο εργαστήριο τοξικολογίας για την οξεία τοξικότητα από του στόματος, για την οξεία και χρόνια τοξικότητα, και για την οξεία τοξικότητα του οφθαλμού και τα MICROBE-LIFT είναι αρνητικά για όλες. Αντίγραφα αυτών των εκθέσεων είναι διαθέσιμα κατόπιν αιτήματος.

Μπορούν τα MICROBE-LIFT να προκαλέσουν δερματολογικές ή οφθαλμικές αντιδράσεις σε ανθρώπους ή άλλα κατοικίδια ζώα;

Έχουμε μελέτες από πιστοποιημένο εργαστήριο τοξικολογίας για την οξεία τοξικότητα από του στόματος, για την οξεία και χρόνια τοξικότητα, και για την οξεία τοξικότητα του οφθαλμού και τα MICROBE-LIFT είναι αρνητικά για όλες. Αντίγραφα αυτών των εκθέσεων είναι διαθέσιμα κατόπιν αιτήματος. Οι χημικές επεξεργασίες (προστασία από παράσιτα, η θεραπεία πληγών, η σταθεροποίηση του pH, κ.λπ.) πρέπει να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες, καθώς δεν είναι βιολογικές παρεμβάσεις. Αυτές περιέχουν χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε περιόδους κρίσης. (Τα φύλλα MSDS μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα μας www.microbelift.com)
(MSDS : Material Safety Data Sheet : Εντυπο Δεδομένων Ασφαλείας Υλικού)

Μέρος B'

Αρχική Σελίδα               Επικοινωνία               Επιστροφή στα Microbe Lift